Vanaf begin april t/m begin juni wordt de voorjaarscompetitie weer gespeeld. De meesten zijn hiermee wel bekend, maar voor degenen die dat niet zijn: dit is een competitie gedurende 6 of 7 weken, waarbij je met een team van TV de Commandeurs speelt tegen een team van een andere vereniging.

Door de deelnemers worden meestal 2 wedstrijden (een enkel- en een dubbelpartij / twee dubbelpartijen) gespeeld en de ene week is dit thuis (bij de eigen vereniging) en de andere week is dit uit (bij de tegenstanders).

Voornamelijk wordt in het weekend gespeeld, maar doordeweeks is ook een optie.

De competitievormen staan in de Inschrijfmogelijkheden Voorjaarscompetitie 2019, die je tezamen met de speeldata kunt downloaden van de pagina ‘Activiteiten – Competitie – Inschrijven’, respectievelijk ‘Activiteiten – Competitie – Spelen’.

De 8 & 9 competitie is geschikt voor beginnende competitiespelers van niveau 8 en 9. Spelers van 17 jaar en ouder spelen op donderdagavond of zondagmiddag. Er worden per speeldag twee dubbelpartijen gespeeld, waarbij de samenstelling van de duo’s niet uitmaakt. Zo is het bijvoorbeeld toegestaan dat twee dames tegenover een gemengd duo staan. De nadruk ligt op leuk tennis op je eigen niveau en gezelligheid, de duels tellen dan ook niet mee voor de speelsterkte. Om de duur van de duels te beperken, wordt bij een stand van 40-40 direct een beslissend punt gespeeld en wordt in plaats van een derde set een wedstrijdtiebreak tot tien punten gespeeld.

De kosten voor de competitie per team zijn: € 40,- (exclusief ballen) / € 90,- (inclusief ballen).

Lijkt het je leuk om hier aan mee te doen, dan kun je vanaf nu inschrijven t/m 22 december 2018. Je kunt individueel inschrijven, maar natuurlijk ook met een maatje of een heel team. De inschrijfformulieren kun je downloaden van de pagina ‘Activiteiten – Competitie – Inschrijven’, waarna je het volledig ingevulde formulier in de bruine brievenbus kunt deponeren. Kun je niet alle keren spelen, maar wil je wel meedoen, geef je dan op als reserve.

En wil je meer informatie, dan kun je terecht bij Frankie Venema of Nicole Commissaris (vcl@tvdecommandeurs.nl).

X