Vanaf begin april t/m begin juni wordt de voorjaarscompetitie weer gespeeld. De meesten zijn hiermee wel bekend, maar voor degenen die dat niet zijn: dit is een competitie gedurende 6 of 7 weken, waarbij je met een team van TV de Commandeurs speelt tegen een team van een andere vereniging.
Door de deelnemers worden meestal 2 wedstrijden (een enkel- en een dubbelpartij / twee dubbelpartijen) gespeeld en de ene week is dit thuis (bij de eigen vereniging) en de andere week is dit uit (bij de tegenstanders).

Ben je 11 jaar en ouder en nog geen 18, dan kan je op vrijdagmiddag, zaterdagochtend of zondagochtend meedoen aan voorjaarscompetitie. Je kunt je opgeven voor de leeftijdscategorieën 11 t/m 14 of 13 t/m 17 jaar. Ook kun je opgeven of je in een jongens-, een meisjes- of gemengd team wilt spelen.

In de Junioren competitie 11 t/m 14 speel je in een team van minimaal 4 en maximaal 6 kinderen. Jongens en meisjes spelen door elkaar. Met jouw team ga je proberen andere teams te verslaan.
Per wedstrijd speel je met je team vier enkel partijen en twee dubbelpartijen. Er worden 2 sets gespeeld van 4 gewonnen games, met een verschil van 2 punten (bijv. 4-2 of 5-3). Bij een gelijke stand (4-4) in de set volgt een tiebreak tot 7 punten, met een verschil van 2 punten. Indien een beslissende derde set moet worden gespeeld, moet deze worden vervangen door een wedstrijdtiebreak tot 7 punten, met een verschil van 2 punten.
Het beslissend punt systeem (bij 40-40 winnend punt) wordt toegepast.

De kosten voor de competitie per jeugdlid zijn: € 10,- (inclusief ballen).

Lijkt het je leuk om hier aan mee te doen, dan kun je vanaf nu t/m 31 december 2019 inschrijven. Dit kan individueel, maar natuurlijk ook met een maatje of een heel team. De speeldata, inschrijfmogelijkheden en inschrijfformulieren kun je downloaden van de pagina ‘Activiteiten – Competitie – Spelen’, respectievelijk ‘Activiteiten – Competitie – Inschrijven’, waarna je het volledig ingevulde formulier in de bruine brievenbus kunt deponeren. Kun je niet alle keren spelen, maar wil je wel meedoen, geef je dan op als reserve.

En wil je meer informatie, dan kun je terecht bij Frankie Venema of Nicole Commissaris (vcl@tvdecommandeurs.nl).

X