In Tenniskids Groen tennis je, als je geboren bent in 2008, 2007 of 2006, op een hele baan met een zachte groene bal. Je speelt op zondag wedstrijden tegen kinderen van andere tennisclubs bij jou in de buurt. Het is erg gezellig, je maakt nieuwe vrienden en je leert er ook nog beter van tennissen!

Je speelt in de Groene competitie in een team van minimaal 4 en maximaal 6 kinderen. Jongens en meisjes spelen door elkaar. Met jouw team ga je proberen andere teams te verslaan.

Per wedstrijd speel je met je team vier enkel partijen en twee dubbelpartijen. Er worden 2 sets gespeeld van 4 gewonnen games, met een verschil van 2 punten (bijv. 4-2 of 5-3). Bij een gelijke stand (4-4) in de set volgt een tiebreak tot 7 punten, met een verschil van 2 punten. Indien een beslissende derde set moet worden gespeeld, moet deze worden vervangen door een wedstrijdtiebreak tot 7 punten, met een verschil van 2 punten.

Het beslissend punt systeem (bij 40-40 winnend punt) wordt toegepast.

De Groene competitie bestaat in het voorjaar uit zeven wedstrijden op 16, 23, 30 september, 7, 14, 21 en 28 oktober. Jij doet toch ook mee? Vraag aan Laura of aan de moeder van Luke de Jong van de Jeugdcommissie naar de mogelijkheden.

Vanaf nu t/m 24 juni 2018 kan jij je alleen, met een maatje of met een heel team opgeven. Hiervoor kun je het inschrijfformulier downloaden van de pagina ‘Competitie – Inschrijven’, waarna je het volledig ingevulde formulier in de bruine brievenbus kunt deponeren.

De kosten voor de Groene competitie zijn € 5,-  per jeugdlid (inclusief ballen).

X